Тези, за които ревността е признак на любов, ще твърдят, че да си с ревнивец е привилегия. Но тези, които са опитали горчилката на ревността, ще кажат, че да бъдеш с ревнивец е лош късмет и дори по-зле – наказание.

 „С кой ли забавлява...?“
„С кой ли забавлява...?“

Почти невъзможно е, когато двама души се обичат, част от отношенията им да не включват и малко ревност. Но както и всяко друго нещо, в малки количества ревността е полезна. Тя е един от начините да кажете „Обичам те!“ без думи. Но, ако повтаряте постоянно „Обичам те!“ на половинката си, това по-скоро ще я изнерви, а двете вълшебни думички ще изгубят силата си и ще се изпразнят от смисъл. По същата логика си представете, ако все по-силно и по-силно ви ревнуват. Надали ще се почувствате по-обичани.

Силната ревност е изпитание както за ревнивеца, така и за половинката му.Всеки е потърпевш по свой си начин. Ревнивецът не може да спи, яде и върши каквато и да е ежедневна работа без да не човъркат съзнанието му мисли от сорта на „С кой ли е тя сега?“ или пък „Мисли ли си за мен?“ Половинката на ревнивеца пък е държана винаги под око и е почти невъзможно да води нормален социален живот без да последват скандали.

Ревнивецът е дегизиран престъпник

Ревността понякога от разяждащо душата чувство се превръща в сериозно психическо отклонение. Немалко престъпления са извършени именно от ревност и ярост. Ревността понякога е толкова болезнено и изгарящо душата чувство, че някои хора са склонни към убийства, насилие и всякакъв вид престъпления.Ревнивците действат, водени от принципа „Ако аз няма да я имам, никой друг няма да я има!“ Може би мотивът на ревнивеца, който закла бившата си бременна приятелка, или на този, който отхапа ухото на съперника си преди време, е бил същият. Стресиращо е да бъдеш с ревнивец. Никога не знаеш какво ще го подразни и докъде ще стигне агресията му.

В какво се състои наказанието да бъдете с ревнивец?

 • Следи къде ходите и какво Какво е да бъдеш с ревнивец?правите. Нищо чудно винаги да си вървите със специално пратена от ревнивеца ви „опашка“.
 • Докопал се е до паролата на пощата ви и чете писмата ви, а също и съобщенията в телефона ви. С повече късмет, от негова страна, е успял да прочете и чат-разговорите ви с ваши приятели и познати.
 • Звъни ви постоянно, държи ви сметка кога се прибирате.
 • Броят на приятелите ви драстично намалява докато се сведе до нула.
 • Въпреки че последното нещо, което ви е хрумвало, е да му изневерите, той пак се съмнява във вашата вярност и редовно ви вдига скандали по този повод.
 • Иска винаги да го взимате с вас, когато излизате, или да ви взима с него, когато излиза, за да може постоянно да ви наблюдава.
 • За рождения ден ви подарява белезници и телефон с възможност за видео разговор (за да вижда дали сте, където сте му казали, че сте).
 • Задушава ви от целувки, прегръдки, милувки от страх да не ви изгуби.

Как да дресирате ревнивец?

Тайната цел на ревнивеца е да ви опитоми, така че вие да му се подчинявате и той да дърпа въжетата. Преди да сте станали играчка в неговите ръце, постарайте се да опитомите ревнивеца, преди той вас.


 • Поговорете с ревнивата Какво е да бъдеш с ревнивец?ви половинка и се опитайте да разбере къде е причината за неговата ревност. Разсейте съмненията му.
 • Повечето ревнивци са комплексари под прикритие и изпитват безумен страх от това да не бъдат отхвърлени. Ревнивецът често страда от съмнения и страх, че не е достатъчно добър за вас и скоро и вие ще осъзнаете този факт. Повдигнете самочувствието му и не си спестявайте комплименти, мили думи и обяснения в любов. Но и не прекалявайте. Все пак не искате да си имате работа с ревнив надувко.
 • Дори и на шега не си помисляйте да давате поводи за ревност на вече патологично ревнивия ви партньор.
 • Дайте шанс на половинката ви да се пребори със задушаващото чувство на ревност, което е най-голямата спънка в отношенията ви. Ако до няколко месеца, той си е все същия ревнивец, или даже и по-зле, по-добре „си обирайте крушите“. Животът с ревнивец не е просто изпитание, а чисто наказание. Още повече, че причината някои хора да ревнуват се състои във факта, че самите те са неспособни на вярност и смятат половинките си също за неспособни да бъдат верни. А надали искате да живеете с ревнивец, който на всичкото отгоре ви изневерява.