Как да се справим с жегите в града – експертни съвети
С рязкото повишаване на температурата тялото започва да работи е екстремен режим. За да се сведат до минимум рисковите фактори просто трябва да следвате някои от експертните ни съвети.

Съвети №1
Старайте се да ограничавате времето прекарано на слънце в часовете между 12 и 17 часа. В случай, че ви се налага да сте навън по това време непременно носете шапка.

Съвети №2
Пийте много течности. Най-добре е да се консумира топла вода или мляко. Непрепоръчително е да пиете много студени и газирани напитки. И все пак ако пиете газирани напитки най-добре е да го правите на много малки глътки.

Съвети №3
В горещите дни избягвайте тежки физически натоварвания и не правете много резки движения. Опитайте се да извършвате дейностите си в максимално спокойно темпо.

Съвети №4
Избягвайте претъпкания обществен транспорт. Ако използвате метрото най-добре е да намерите място в средата на вагона. В случай, че вентилационните отвори или прозорци са затворени, трябва да ги отворите, за да може да има максимална въздушна циркулация. Тази циркулация се усеща най-добре именно в средата на вагона.

Съвети №5
В случай, че сте навън в горещините и усетите дискомофорт незабавно трябва да намокрите челото, лицето и врата си с вода. Най-добре е да намокрите кърпа и да полагате за кратко, но периодично върху лицето.