Кулинарни рецепти, Паста пене с телешко

Необходими продукти за 4 порции

500 г телешка кайма
1 голяма глава лук, ситно нарязан
3 моркови, настъргани
500 мл доматен сос
100 мл вода
3 с.л. пресни листа от босилек, ситно нарязани
750 г паста пене
2 с.л.настърга пармезан за поръсване

Начин на приготвяне
Запържете в тиган каймата, лука и морковите до готовност. Добавете доматения сос и водата и оставете да къкри на слаб огън. Можете да добавите към соса подправки по желание (риган, чубрица, черен пипер).
Сварете пастата, както е указано на опаковката. Изцедете от водата и оставете настрана.
В голяма купа изсипете пастата и отгоре залейте със соса. Добавете пресния босилек и поръсете с пармезан.
Сервирайте ястието, докато е още топло.