Понякога единствено мазилата, антицелулитните терапии и диетите не са достатъчни, за да кажем „Сбогом” на така неприятното явление, загрозяващо кожата – целулит.

Необходима и полезна е без съмнение и определена физическа активност, която да подпомогне останалите усилия в борбата с „портокаловата кожа”, затова хвърлете един поглед на тези четири упражнения, които имат незаменим ефект за премахване на целулита. Всяко една от предложените по-долу двигателни практики е ефикасна за определена зона на тялото, затова в зависимост къде точно е ситуиран проблемът във вашето тяло, наблегнете на упражненията, които се препоръчват именно за нея.

Бедра – Лягате на пода в странична позиция, като се подпирате на левия крак. Дясната ръка опирате на пода и я приближавате максимално до гърдие. Опъвате опорния крак, а десният прехвърляте така, че да стъпи пред левия. От тази позиция започвате да изпълнявате леки повдигания на опорния ляв крак, като височината на повдигане е около 15 сантиметра, а пръстите са в положение на контрашпиц. За пълен ефект на упражнението левият крак трябва да е максимално стегнат. Изпълняват се серии от по 20 повдигания с двата крака.

Задните части – Целулитът по седалището се повлиява от упражнение, чиято изходна позиция е на колене. Подпирате се с длани на пода, като внимавате не ги сгъвате в лактите. Повдигате десния крак назад до положение, в което образува прав ъгъл. Пръстите са в контрашпиц. От тази позиция правите махове, като издигате крака до височината на седалището. Отново се изпълнява по 20 пъти с двата крака.

Коремът – За да се преборите с целулита на корема, лягате по дръб и сгъвате краката в коленете. На пода остават само петите. След това повдигате главата и шията, стягате коремните мускули и повдигате ръцете от пода, имитирайки движение на изправяне. По този начин правите две серии от по 10 напъна.

Краката – От изходното положение, от което се правят упражненията за корем, но без да отмествате ръцете и главата от пода, издигате таза, докато усетите напрежение в бедрата. В издигнато положение задържате за по около 10 секунди, след което отпускате тялото бавно към пода. Упражнението се повтаря 20 пъти.

УСПЕХ!